02 ianuarie 2014

5. Tura de recunoastere in sate vecine: Bussoleno

BY Bianca Nicoleta IN No comments

     Daca am terminat de explorat Susa suntem nevoiti sa cautam altceva de lucru si incepem sa exploram si vecinatatile: Bussoleno. Intrebarea e cum ajungem pe acolo? Cu trenul, cu masina? A doua varianta suna mai bine si dupa ce cerem masina de la Vio, avem un raspuns afirmativ. Radu isi luase permisul cu o luna si jumatate inainte deci si emotiile incep sa creasca. Pornim incet, stiam unde sa ajungem, in ce parcare ca sa nu fim nevoiti sa o platim. Avem de mers cam 10 km, teoretic nu e mare branza. Eu sunt copilotul, Radu e pilotul asa ca treaba mea e sa fiu atenta ce masina vine din dreapta si din stanga :)). Cu mare atentie iesim din oras, incerc sa nu stresez soferul si ajungem pe drumul dintre cele doua orasele care, by the way, e foarte bun...daahh suntem in Italia :). Dupa ce stam la vreo 3 semafoare, avem emotii, curg apele pe noi, in sfarsit parcam si rasuflam usurati. Am ajuns, masina e intreaga, nimeni nu e accidentat deci toate bune.
     Despre Bussoleno nu stim mare lucru, sincer nu am avut nici de unde sa ma documentez foarte mult, asa ca o luam la pas si vedem unde ajungem.

                                       
                                                                                                                                                  View Larger Map

     Cotim pe prima strada care vedem ca e pavata, ca doar mie imi plac strazile pavate :X, un orasel de munte cu aer curat, unde nu predominna agitatia, cu un mic centru istoric, cu magazine, cu gelaterii (adica "inghetatarie"= unde se vinde inghetata :)) ). Locul perfect pentru a locui.Casa Aschieri


Casa Aschieri este singurul monument despre care stim ceva si anume: a fost construita in sec XIV, gazduit un bordel si acum gazduieste un magazin.


                       
Jucam un sah???

Parcul nu avea nimic special doar ca era denumit dupa Lordul Baden Powell (fondatorul cercetasiei)


Intrebare: Care este primul lucru care il face un turist cand ajunge in Italia?
Raspuns: Mananca inghetata!!!
Toata lumea stie ca italienii fac o inghetata cum nu mai face nimeni in lumea asta. O suta si o mie de sortimente, arome si culori..ca nici macar nu stii de care sa alegi si iti vine sa le mananci pe toate odata. Si e al dracului de buna si ai manca pana nu mai poti si simti ca te doare burta:)).

Vreti inghetata???


NO TAV!!!!!!!!


Cine nu a auzit de NO TAV inseamna ca nu a auzit nici de SAVE ROSIA MONTANA. 
NO TAV este o forma de protest in Italia de o asemenea amploare cu SAVE ROSIA MONTANA.
NO TAV a luat nastere in Valea Susei si se opune unui proiect ce presupune construirea unei linii ferate de mare viteza Torino-Lyon. Aceasta forma de protest a inceput in anii `90 si cea mai importanta parte a proiectului ar fi sapararea unui tunel de aprox 50 de km intre muntii din Susa si Maurienne (Franta). Populatia a considerat ca implementarea acestui proiect nu este necesara deoarece implica costuri economice foarte ridicate in raport cu utilitatea lor evidentiindu-se, totodata si impactul asupra mediului.

Se pare ca italienii stiu pentru ce se lupta, cum sa distrugi bunatate de munte cand deja este o linie de cale ferata ce face legatura cu Franta????

Va urma...


Citeste si...

    7. Punct panoramic: Madonna della Losa
    8. Tura de recunoastere in Torino
    9. Pe urmele dinastiei de Savoia: Venaria Reale
  10. Vizita la Muzeul Automobilelor, Torino
  11. O plimbare pana la Losa
  12. Iarna la peste 2000 m: Mont Cenis
  13. Vizita la Lago Grande, Avigliana
  14. Tema de casa pentru anul urmator: Vf. Rocciamelone
  15. Cum sa mergi pe ciclostrada: Novalesa
  16. Ghinion spre Sacra di San Michele
  17. Amarul drum spre casa
0 comentarii: