30 decembrie 2018

Ziua V: Hai la munte Capilano Park și Grouse Mountain

BY Bianca Nicoleta IN , , , No comments


    Știi acel moment de glorie când ești în același loc ca și poza din ghidul tău? Acel moment de glorie l-am avut în ziua cu pricina. Capilano Suspension Bridge era pe coperta ghidului meu.
    Am lăsat partea de munțomăraie pentru o zi cu soare și Doamne bine a fost.
Să începem cu Capilano Park, tare mult m-am codit până am ajuns. Problema era transportul, practic este în afara orașului și e de combinat 2 autobuze. Nu că era imposibil dar ceva îmi dădea cu virgulă, asta până am verificat site-ul lor și am văzut că au transfer gratuit aflat la 15 minute de hostelul meu., din Downtown. Zici că m-am luminat instant. Da, este shuttle bus până acolo, mai multe detalii găsiți aici
     În aceea zi am ajuns la hotel de unde urma să aștept busul, să nu spun că era plin de lume în așteptarea aceluiași autobuz deși era la orele dimineții. Transferul durează aprox 25-30 minute și iată-mă la intare. Îmi scutur buzunarul de 39,50 CAD, preț pentru stundenți și mă las efectiv furată de peisaj. Pot să rămân aici ????
     La intrare găsești totem poles pe care nu ai cum să nu îi vezi, după care piesa de bază a parcului: podul suspendat de unde poți vedea în toată splendoarea canionul. Odată trecut podul este un mic traseu printre copaci de zici ca ești într-un parc de distracție. Odată ce treci podul înapoi ajungi la puntea suspendată. 


     Mi-am petrecut prima parte din zi aici urmând să o iau din loc spre Grouse Mountain care e la câțiva km depărtare de Capilano. Ies din parc și aștept autobuzul spre următoarea locație unde ajung în aprox 10-15 minute.
     Aici alt paradis, munte cât vezi cu ochii de nici nu știi pe unde să te uiți.


     Mă informasem înainte care e treaba cu urcatul și ce e de belit ochii pe aici. Treaba e simplă și te scutură de câțiva zeci de euro în 2 secunde și 3 mișcări. Intrarea in parc și telecabina dus - întors e 56 CAD. Dacă vreo și o vizită la The Eye of the Wind te mai scuturi de încă 15 CAD așa că am ales varianta low-cost: un hike până sus.
     Hike-ul se numește Grouse Grind Trail și pornește din parcare . Un hike de 2.5 km și 800 m diferență de nivel. Dacă faci hike-ul urci moca :).
 

     Traseul se face în aprox 1.5-2 h, eu am reușit să îl parcurg în 1.42 h fără să mă grăbesc și să mă bucur de peisaj. Pe alocuri sunt și trepte dar scoți limba până sus, eh așa e cu cei care nu prea mai au antrenament, ca și mine :)).

     Sus se pot vedea și 3 urși grizzly și o altă telecabină ce duce la The Eye of the Wind. După ce m-am învârtit pe acolo am luat telecabina (Skyride) ca să cobor deoarece să faci hike-ul în sens invers este interzis, e prea abrupt. Se poate doar urca. Biletul la Skyride este 15 CAD iar telecabina coboară în 8 minute. 
     Mă plantez din nou în stație ca să prind busul spre Capilano Park și ghici ce? Nu știu cum necum dar șoferul nu a vrut să îmi ia banii de bilet. Când a auzit că merg doar până la Capilano (aprox 10 stații) a zis ca e ok și mi-a făcut semn să urc în bus. Nu i-am zâmbit și nici nu i-am tras cu ochiul dar gestul m-a uimit maxim. De la Capilano am luat din nou shuttle bus spre Downtown Vancouver și dusă a fost și ziua a 5-a.

     Citește și:

Canada: jurnal de vise devenit realitate
Ziua I: Vancouver, am ajuns!
Ziua II: Vancouver la pas
Ziua III: Vancouver-Chinatown
Ziua IV: Toată ziua Stanley Park
Ziua VI: Vancouver Island - Victoria
Ziua VII: Whistler - raiul schiorilor
Vancouver: sfaturi și cheltuieli

0 comentarii: