23 decembrie 2018

Ziua II: Vancouver la pas!

BY Bianca Nicoleta IN , , , No comments


     Se pare că nici azi nu scap de precipitații. Plouă mocănește și totul mi se pare foarte gri. Nici nu știu de unde să o iau din loc și cu ce să încep. 
     O iau din loc și prima oprire o fac la Vancouer Art Gallery, loc care nu știu de ce dar nu m-a impresionat absolut deloc. Intrare a fost 13,5 CAD / student dar efectiv mi s-a părut pierdere de vreme. Ori nu mă impresionează pe mine arta ori am eu o problema.     Nu zăbovesc prea mult la muzeu și mă îndrept spre Yaletown.
Mă opresc la Engine 374 Pavilion unde se găsește o locomotivă care a efectuat primul drum transcontinental în Vancouver în anul 1887. Intrarea e liberă.


     Urmează o lungă plimbare prin Yaletown și trecerea spre Granville Island.


     Ca să ajungi la Granville Island trebuie să treci False Creek. Ai doua variante în condițiile în  care ești pe jos: ori treci podul Granville Bridge ori folosești aquabus. 
Eu am folosit a doua variantă iar un bilet a fost 6 CAD dus-întors. Eu nu am mai folosit returul deoarece am vrut să mă plimb și am ocolit. 
În Granville Island cel mai cunoscut loc e Granville Public Mark, o piață foarte mișto cu mâncare proaspătă, pește, sirop de arțar natural și tot felul de lucruri de la cărți până la bijuterii.

                                Aici am luat prânzul și după am continuat plimbarea prin Yaletown. Am optat pentru fructe de mare. Piața era plină ochi și foarte colorată. 

     După prânz mi-am continuat plimbarea prin Yaletown, m-am întors spre Downtown făcând False Creek Seawall Stoll.

     Citește și:

Canada: jurnal de vise devenit realitate
Ziua I: Vancouver, am ajuns!
Ziua III: Vancouver - Chinatown
Ziua IV: Toată ziua Stanley Park
Ziua V: Hai la munte Capilano Park și Grouse Mountain
Ziua VI: Vancouver Island  - Victoria
Ziua VII: Whistler - raiul schiorilor
Vancouver: sfaturi și cheltuieli 

0 comentarii: