06 ianuarie 2019

Ziua VI: Vancouver Island - Victoria

BY Bianca Nicoleta IN , , No comments


     Azi e zi cu fainoșag, mă trezesc din nou devreme de parcă nu e concediu dar cu siguranță ați realizat că pentru mine concediile nu sunt făcute să mă odihnesc, de multe ajung acasă mai obosită decât am plecat și când mă gandesc că următoarea zi sunt nevoită să merg la servici, parcă îmi vine să nu mă mai întorc deloc :).
     Azi e zi de explorat Insula Vancouver punctul forte fiind Victoria capitala provinciei canadiene Columbia Britanică. 
Multe năbădăi am avut cu acest tur. Pe lângă că a fost ce mai scuuump tur (!!!!) din câte am făcut vreodată, cu o seară înainte primesc e-mail că se schimbă locul plecării. Recunosc că am avut ceva emoții dar până la urmă totul a fost ok.
     Ne îndreptăm spre Richmond și de acolo spre locul de plecare a feriboturilor, nu de alta dar e cam singura variantă de a ajunge acolo dacă nu iei avionul.
Coadă enormă, nu e nicio supriză că doar nu e prima dată când merg cu feribotul. Drumul durează aprox. 1.30 h și iacă-mă pe Insula Vancouver. Feribotul oprește în Swartz Bay și de aici luam din nou autocarul.


     Mă îndrept spre Grădinile Butchart (Butchart Gardens) o minune de grădină de unde parcă nu ai mai pleca. Primele grădini au apărut în anul 1904 când familia Butchart se mută aici din Ontario. Datorită pasiunii acestora grădina începe să prindă contur iar cu trecerea anilor ajunge minunăția care se poate vedea azi. Azi grădina găzduiește peste 900 de specii de flori împărțite în diferite grădini (grădina trandafirilor, japonezaă, mediteraneană) având peste 1 milion de vizitatori anual. 


     A doua parte a zilei o petrece în Victoria, un oraș foarte cochet, cu port, magazine de tot felul și o priveliște de milioane. Orașul a fost colonie engleză, statuia reginei Victoria se poate vedea lângă Parlament. Mi s-a părut un oraș foarte boem și plin de viață. Plimbându-mă printre magazine poți să observi diversitatea, magazin irlandez, cubanez (trabucuri) și tot felul de minuni. 


     Ne îndreptăm înapoi la feriboat pentru un lung drum înapoi spre Vancouver. Mama naturii e pretutindeni prezentă și ne răsplătește cu un apus de nu știi pe unde să mai faci poze.     Citește și:

Canada: jurnal de vise devenit realitate
Ziua I: vancouver, am ajuns!
Ziua II: Vancouver la pas
Ziua III: Vancouver-Chinatown
Ziua IV: Toată ziua Stanley Park
Ziua V: Hai la munte Capilano Park și Grouse Mountain
Ziua VII: Whistler- raiul schiorilor
Vancouver: sfaturi și cheltuieli 

0 comentarii: