22 decembrie 2018

Ziua I: Vancouver, am ajuns!

BY Bianca Nicoleta IN , , , No comments


     Mă îndrept cu nerăbdare spre aeroport, îmi verific și iar verific toate actele să fiu sigură că am totul. La aeroport sunt întrebată dacă am ESTA, mi se verifică foarte riguros pașaportul și sunt întrebată dacă merg pentru prima oară în Canada.
Îmi luasem loc la geam și era pentru prima oară când zburam cu un avion atât de mare. După 9 ore de zbor deja nu mai aveam chef nici să dorm, nici să citesc, nici să vorbesc cu domnul de lângă mine, vroiam doar să cobor din avion.
     Ajung în ditamai aeroportul din Vancouver și urmează lungul proces de securitate, trebuie completat un formular, mi s-au pus o grămadă de întrebări: cât stau? ce vizitez? dacă am pe cineva aici și într-un final mi s-a cerut biletul de retur. După mai bine de o oră reușesc să ies din aeroport și să iau metroul spre centru. fac rapid check-in-ul și ies în tura de recunoaștere.

     Încep să fac o plimbare aproape de hostel iar Gastown și Chinatown sunt la o aruncătură de băț, locul perfect pentru o plimbare de câteva ore. 

     Gastown e partea istorică a orașului cu câteva străzi pavate, ceva clădiri mai drăguțe iar atmosfera e foarte boemă. A fost partea din oraș care mi-a plăcut cel mai mult.
Nu ai cum să nu remarci Steam Clock un ceas cu abur la colț de stradă construit în 1977 care funcționează cu electricitate iar în partea superioară iese abur.

 

     Ce ar mai fi de văzut în Gastown e Vancouver Police Museum care era închis pe când am ajuns și Statuia lui Gassy Jack locul unde a fost deschis primul pub din Vancouver.
     Mă îndrept spre Chinatown, nu prea ai cum să nu îți dai seama că ești aici, Chinatown Millenium Gate. Poarta a fost inaugurată în prezența Primului Ministru în anul 2002.


     Mâine urmează o altă zi de explorat.

 

     Citește și:

Canada: jurnal de vise devenit realitate
Ziua II: Vancouver la pas
Ziua III: Vancouver -Chinatown
ZIua IV: Toată ziua Stanley Park
Ziua V: Hai la munte Capilano Park și Grouse Mountain
Ziua VI: Vancouver Island - Victoria
ZIua VII: Whistler - raiul schiorilor
Vancouver: sfaturi și cheltuieli 

0 comentarii: