05 iunie 2016

2. Casa Sfintei Fecioare Maria din Efes

BY Bianca Nicoleta IN , , No comments


     După 2 zile petrecute în Marmaris, ajungem în zona Kusadasi și avem planificată o oprire la casa Sfintei Fecioare Maria, situată la aprox. 25 km de Kusadasi pe Muntele Privighetorii sau Bulbul Dagi (în limba turcă).
     Este o adevarată poveste care se găsește în jurul acestei case și se preconizează că Fecioara Maria și-a petrecut ultimii ani din viață aici.
     Povestea spune că această casă a fost descoperită dupa aprox 1800 ani datorită unei călugărițe de origine germană care a avut viziuni și a reușit să descrie acest loc cu toate că nu fusese niciodată.

     Mă așteptam să fie super aglomerat, în schimb a fost foarte lejer, probabil și datorită faptului că erau orele dimineții. Imediat ce ajungem 2 bărbați înarmați fac controlul de rutină, ajungem într-un parc foarte bine îngrijit unde și găsim cateva informații în limba română.


     Mergând pe aleile din parc, ajungem la o casă mică din piatră. Deși nu era moment de tăcere nimeni nu vorbea parcă toată lumea era absorbit de loc.
Mica clădire e sub forma literei T și constă în 2 camere: prima cameră care se consideră a fi dormitorul și a doua cameră este capela.     Interiorul capelei e simplu fiind o icoana mare a Sfintei Fecioare Maria precum si câteva obiecte de cult religios cu ocazia vizitei Papei Ioan Paul al II-lea și Papa Benedict al XVI-lea.

     Se spune că de sub capelă curge un izvor cu puteri vindecătoare, partea interesantă este că mai jos sunt 3 cișmele de unde curge apă. Se spune că trebuie sa bei de la fiecare cișmea ca să ai: sănătate, dragoste și bunăstare. Merând mai departe se găsește Zidul Dorințelor, un zid de aprox 25-30 m unde toată lumea agață un bilețel cu dorințe în speranța că vor fi îndeplinite.     La coborârea de pe munte, după aprox 5 km se găsește o statuie a Sfintei Fecioare Maria de aprox 3 m înalțime, aceasta fiind donată de Societatea americană din Efes. Citește și:

     

0 comentarii: