16 mai 2016

Made in Turkey

BY Bianca Nicoleta IN , , , No comments
     Perioada: 4-11 mai 2016
     Puncte forte: Marmaris, Efes, Kusadasi, Bodrum

     Plecarea în Turcia a venit ca o mănușă anul acesta, demult dorită și în sfârșit avută. Turcia ca și destinație de vacanță e pe buzele multor turiști, în schimb eu aveam să cunosc o părticică din adevarata Turcie istorică dincolo de hotelurile de lux și problemele cu care se confruntă.
     Despre Marmaris nu știam mare lucru, adevărul e că nici nu prea m-am informat, credeam ca e doar o altă stațiune pe riviera turcească, in schimb a reusit sa ma surprinda...plaje late de nisip, multa vegetatie si un decor ideal, fiind locul de întâlnire dintre Marea Mediterană și Marea Egee.
      Casa Sfintei Fecioare Maria, un loc de pelerinaj recunoscut atât de creștini cât și de musulmani este casa unde se crede ca Sfânta Fecioară Maria și-a petrecut ultimii ani din viață.
      Orașul antic Efes situat la 3 km de Selcuk, este unul din cele mai bine conservate orașe antice, fiind fondat de coloniștii greci in jurul sec XI î.Ch.
      Insula Păsărilor sau Kusadasi probabil una din cele mai cunoscute stațiuni din riviera turcească, acolo unde marea sărută pământul sau...pământul sărută marea. Kusadasi te va surprinde de la plaje late cu nisip până la vase de croazieră si vaporașe.
     Bodrum a fost dragoste la prima vedere, m-a cucerit pe loc. Aici, ca nicăieri în altă parte se simte influența Greciei. Dacă te aștepți la un stil oriental specific în toată Turcia aici vei gasi un aer boem, elegant și minunatele căsuțe pe deal vopsit in alb și albastru.


Made in Turkey: 

0 comentarii: