20 iunie 2015

2. Lefkada - insula nuanțelor de turcoaz

BY Bianca Nicoleta IN , , No comments


     După cele câteva zile superbe petrecute în Zakynthos, ne îmbarcăm din nou pe ferry-boat și pornim spre următoarea destinație: Lefkada.
       După un drum de aproapte 5 ore, Lefkada ne întâmpină cu mult soare și ne pregătește peisaje ce așteaptă să fie văzute.
       Ziua trece descoperind stațiunea Nidri, zona portului și prima cină la tavernă.
Portul din Nidri

     Ziua a II-a este dedicată unui tur al insulei, ceea ce așteptam de când am ajuns. Insulița nu e mare dar oferă tot ceea ce ai nevoie: taverne, peisaje, locuri de distracție, plaje și lista poate continua.

     Trrrr, sună ceasul la 06:00, de ce asa devreme? Cum de ce? Avem treabă: pozăm răsăritul soarelui...după ce cu o dimineată înainte Corina ne-a luat-o la toți în față :P (Mulțumesc Corina pentru idee).    Șiiiii am pornit, prima oprire o facem în Lefkada, capitala insulei. Vizităm zona unde se găsesc ambarcațiunile și facem o scurtă plimbare prin oraș.

Lefkada

Lefkada

     Next stop, Mănăstirea Faneromeni, situată în localitatea Fryni la 4 km de Lefkada și de agitația insulei și a plajelor. Un loc perfect pentru un moment de meditație și liniște.
  

     Și dacă ești în Lefkada nu ai cum să nu te oprești în Perkfoulia și să nu admiri nuanțele de albastru ale mării și să faci...ce vrei tu :).    În grabă bifăm și plaja Kathisma cu celebrul ei club de pe plaja Copla...o fi miezul distracției din Lefkada?? Cine vrea un party pe plajă???

Kathisma Beach


     Vasiliki ne trage cu ochiul de cum am ajuns și ne invită la o bautură racoritoare în cele mai colorate taverne pe care le-am văzut printre străduțele ce urcă încet și așteptând să dai o privire la ambarcațiunile care stau la soare.


Hai să bem ceva!

Buburuzele la soare

    În drum spre Nidri, facem o oprire pentru a admira Sivota de la înalțime.


Sivota de la înălțime

Mai jos traseul:


Citește și:
     
0 comentarii: